Andalusia rellança la seva oficina a Catalunya

Juanma Moreno preveu enllestir el projecte, congelat tres anys, després d’anunciar rebaixes fiscals i la supressió de l’impost de patrimoni

El president andalús, Juanma Moreno

El president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, preveu obrir una delegació a Catalunya per captar inversions, després d’haver anunciat rebaixes fiscals i la supressió de l’impost de patrimoni per a l’any 2023, avança El Español.

Aquesta iniciativa és, en realitat, el rellançament de l’oficina que el mateix Moreno va presentar al Parlament andalús el gener del 2020, aleshores amb una missió no només econòmica, sinó també d’oposició a l’independentisme.

L’oficina andalusa a Barcelona, aprovada el setembre del 2020, no es va desplegar ni va tenir personal, però ja va avançár les intencions del president de la Junta d’atraure inversors i empreses incòmodes amb l’independentisme català.

El conseller d’Economia de la Generalitat, Jaume Giró, ha reaccionat a la política fiscal de Moreno a Andalusia manifestat, aquest dimecres, que “Catalunya no s’ho pot permetre”, i ha recordat que “redistribueix la seva riquesa mentre que Andalusia és receptora”. El titular d’Economia ha condicionat una eventual supressió de l’impost de patrimoni a Catalunya a l’establiment d’un sistema de finançament just.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari