Sanitat no estudia eliminar ara la mascareta al transport públic

La Generalitat ha demanat al govern espanyol que deixi de ser obligatòria i passi a ser una recomanació

Persones amb mascareta al metro de Barcelona

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest dimarts que en aquests moments no hi ha cap proposta per eliminar l’obligatorietat de les mascaretes dels transports públics. Fonts del Ministeri ja havien apuntat que la qüestió no està a l’ordre del dia ni del Consell Interterritorial de Sanitat ni de la Comissió de Salut Pública.

Fonts del ministeri apuntaven que s’estava estudiant retirar l’obligatorietat de portar-ne a llocs com el tren, el metro o l’autobús, i fer que a partir d’ara es tracti d’una recomanació. De moment, però, no hi ha moviments en aquest sentit.

Experts com el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja havien defensat justament aquesta idea de la “recomanació”. També s’havia posicionat així el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. I més tenint en compte que bona part de la ciutadania ja no porta mascareta al transport públic, tot i que encara és obligatòria.

On, de moment, no hi ha cap previsió per retirar-les és als hospitals, centres de salut i residències de gent gran (en aquest cas per a treballadors i visitants, no per als residents). En canvi, al ministeri hi ha dubtes sobre si la mascareta ha de continuar sent obligatòria a les farmàcies.

(Visited 59 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari