La Moncloa corregeix Escrivá i descarta recentralitzar impostos

Hisenda lliga el debat sobre Patrimoni a la reforma del finançament, que està parada

Isabel Rodríguez, portaveu del Govern de Pedro Sánchez i ministra de Política Territorial (La Moncloa)
Isabel Rodríguez, portaveu del Govern de Pedro Sánchez i ministra de Política Territorial (La Moncloa).

La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha assegurat que la reflexió que ha fet aquest dimarts el ministre José Luis Escrivá apostant per centralitzar impostos per a evitar la competència entre comunitats autònomes és una “opinió personal”, com ell mateix ha deixat clar quan ha fet aquestes declaracions.

“No tinc res a dir sobre aquest tema perquè ell mateix ho ha deixat clar”, ha recalcat la portaveu durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. De fet, ha subratllat que la intenció de l’executiu és la d’abordar qualsevol avanç sobre la fiscalitat a Espanya “de la mà del model de finançament autonòmic”.

Moncloa i Hisenda critiquen, això sí, amb duresa la decisió adoptada per Moreno, que elimina l’impost de Patrimoni a Andalusia. La postura oficial és apostar per una “harmonització” abans d’una recuperació de competències fiscals per part de l’Estat, però sempre enllaçada al debat del finançament autonòmic, una discussió que es troba congelada en aquest moment.

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, s’ha mostrat partidari de centralitzar impostos per a evitar el “despropòsit” que les comunitats autònomes compateixin entre elles en matèria fiscal.

El conflicte ve a tomb de la supressió d’impostos fiscals aprovada per la Junta d’Andalusia, i del convit del seu president Juanma Moreno (PP) a l’empresariat català a fixar la seva residència fiscal a Andalusia, la segona comunitat espanyola amb menor pressió fiscal.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari