La majoria d’usuaris de patinet admet circulació per la vorera i excés de velocitat

Un baròmetre del RACC xifra en nou de cada deu els crítica amb la manca d'un servei com el Bicing amb aquests vehicles a Barcelona

Manillar d'un patinet

Foto: Markus Spiske

El 60% dels usuaris de patinets de Barcelona reconeixen que circula a més velocitat de la permesa i un 75%, que circulen per la vorera de vegades amb aquests vehicles de mobilitat personal (VMP), segons el darrer baròmetre del RACC. Aquesta enquesta s’ha realitzat a usuaris de patinet de la capital catalana, que són majoritàriament joves, ja que un 76% dels 800 enquestats tenen entre 16 i 35 anys.

El baròmetre també reflecteix que un 29% dels usuaris usen la vorera en lloc de circular al carril bici, que un 16% assegura que té trucat el patinet per córrer més i que un 32% no coneix la normativa de circulació, una dada que mostra una millora respecte de l’any passat, quan el percentatge era el 51%.

Els conductors de patinet es declaren majoritàriament insatisfets amb els carrils bici disponibles i també desaproven la convivència amb els altres usuaris, afegeix el RACC, que estima que més de 4.500 VMP fan servir els carrils bici de Barcelona i els seus accessos. D’altra banda, nou de cada valoren negativament la manca d’un servei de sharing com el Bicing, però amb patinets, a Barcelona.

La rapidesa i l’estalvi com a motivacions per triar aquests transports són característics dels usuaris de patinets, afegeix el baròmetre, com també ho és l’hàbit de desplaçar-se sosteniblement, ja que el RACC reflecteix que un 62% dels enquestats declaren que abans de circular amb patinet ja ho feien amb altres mitjans sostenibles. Un terç del total, el 32%, no fa més d’un any que l’utilitza, recull també aquest estudi.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides