La majoria d’usuaris de patinet admet circulació per la vorera i excés de velocitat

Un baròmetre del RACC xifra en nou de cada deu els crítica amb la manca d'un servei com el Bicing amb aquests vehicles a Barcelona

Manillar d'un patinet

Foto: Markus Spiske

El 60% dels usuaris de patinets de Barcelona reconeixen que circula a més velocitat de la permesa i un 75%, que circulen per la vorera de vegades amb aquests vehicles de mobilitat personal (VMP), segons el darrer baròmetre del RACC. Aquesta enquesta s’ha realitzat a usuaris de patinet de la capital catalana, que són majoritàriament joves, ja que un 76% dels 800 enquestats tenen entre 16 i 35 anys.

El baròmetre també reflecteix que un 29% dels usuaris usen la vorera en lloc de circular al carril bici, que un 16% assegura que té trucat el patinet per córrer més i que un 32% no coneix la normativa de circulació, una dada que mostra una millora respecte de l’any passat, quan el percentatge era el 51%.

Els conductors de patinet es declaren majoritàriament insatisfets amb els carrils bici disponibles i també desaproven la convivència amb els altres usuaris, afegeix el RACC, que estima que més de 4.500 VMP fan servir els carrils bici de Barcelona i els seus accessos. D’altra banda, nou de cada valoren negativament la manca d’un servei de sharing com el Bicing, però amb patinets, a Barcelona.

La rapidesa i l’estalvi com a motivacions per triar aquests transports són característics dels usuaris de patinets, afegeix el baròmetre, com també ho és l’hàbit de desplaçar-se sosteniblement, ja que el RACC reflecteix que un 62% dels enquestats declaren que abans de circular amb patinet ja ho feien amb altres mitjans sostenibles. Un terç del total, el 32%, no fa més d’un any que l’utilitza, recull també aquest estudi.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.