Juanma Moreno crida els empresaris catalans a traslladar-se a Andalusia

Plaja respon demanant al president andalús que "deixi els catalans en pau"

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno

Foto: @AndaluciaJunta

El president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno (PP), ha defensat la supressió d’impostos fiscals que s’aprovarà aquest dimarts a la comunitat, i ha convidat l’empresariat català a fixar la seva residència fiscal a Andalusia, la segona comunitat espanyola amb menor pressió fiscal. Durant la seva intervenció en el Fòrum Vocento ‘Next Spain’, a Sevilla, Moreno ha destacat els beneficis fiscals que comporta la reforma i s’ha mostrat convençut que serà un incentiu perquè persones físiques estableixin la seva residència fiscal a Andalusia.

Des d’aquí dic als empresaris catalans que aquí està la seva terra. A Catalunya hi ha impost de successions i donacions, aquí no; a Catalunya hi ha (impost de) patrimoni, aquí no. I, a més, aquí no ens independitzarem mai perquè som orgullosa part d’Espanya“, ha manifestat el president andalús. A parer seu, hi ha “arguments de sobra perquè molts empresaris, capitals i famílies vinguin a residir amb nosaltres perquè, a més a més, vivim en una de les zones amb més qualitat de vida del món”.

Com a resposta a les declaracions de Moreno, la portaveu del Govern català, Patrícia Plaja, ha demanat al president andalús que “deixi els catalans en pau” i que elabori les seves polítiques “posant els ciutadans andalusos al centre, en comptes d’estar mirant una vegada més a Catalunya”. La supressió de l’impost de patrimoni anunciada per l’executiu de Moreno ha estat molt criticada per l’oposició andalusa, ja que la reforma fiscal beneficiarà únicament les rendes més altes, concretament, a 20.661 contribuents, el 0,2% de la població de la comunitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.