Juanma Moreno crida els empresaris catalans a traslladar-se a Andalusia

Plaja respon demanant al president andalús que "deixi els catalans en pau"

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno

Foto: @AndaluciaJunta

El president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno (PP), ha defensat la supressió d’impostos fiscals que s’aprovarà aquest dimarts a la comunitat, i ha convidat l’empresariat català a fixar la seva residència fiscal a Andalusia, la segona comunitat espanyola amb menor pressió fiscal. Durant la seva intervenció en el Fòrum Vocento ‘Next Spain’, a Sevilla, Moreno ha destacat els beneficis fiscals que comporta la reforma i s’ha mostrat convençut que serà un incentiu perquè persones físiques estableixin la seva residència fiscal a Andalusia.

Des d’aquí dic als empresaris catalans que aquí està la seva terra. A Catalunya hi ha impost de successions i donacions, aquí no; a Catalunya hi ha (impost de) patrimoni, aquí no. I, a més, aquí no ens independitzarem mai perquè som orgullosa part d’Espanya“, ha manifestat el president andalús. A parer seu, hi ha “arguments de sobra perquè molts empresaris, capitals i famílies vinguin a residir amb nosaltres perquè, a més a més, vivim en una de les zones amb més qualitat de vida del món”.

Com a resposta a les declaracions de Moreno, la portaveu del Govern català, Patrícia Plaja, ha demanat al president andalús que “deixi els catalans en pau” i que elabori les seves polítiques “posant els ciutadans andalusos al centre, en comptes d’estar mirant una vegada més a Catalunya”. La supressió de l’impost de patrimoni anunciada per l’executiu de Moreno ha estat molt criticada per l’oposició andalusa, ja que la reforma fiscal beneficiarà únicament les rendes més altes, concretament, a 20.661 contribuents, el 0,2% de la població de la comunitat.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari