Escrivá proposa centralitzar impostos per evitar la competició fiscal entre CCAA

El ministre considera un “despropòsit” i “derives indesitjables” les supressions dels impostos de patrimoni a Andalusia i Madrid

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha proposat la centralització de la política fiscal per evitar la competició amb rebaixes d’impostos entre comunitats autònomes.

Escrivá s’ha pronunciat en aquests termes contra el que ha considerat “derives indesitjables”, en referència a l’anunci de la supressió de l’impost sobre el patrimoni a Andalusia l’any 2023, que el president de la Junta, Juanma Moreno, ha justificat per la necessitat de “competir” fiscalment per atraure talent amb la Comunitat de Madrid.

El ministre ha criticat aquesta decisió, que considera un “despropòsit” i “regressiva”, i ha defensat que el context actual fa necessari l’adopció de “polítiques redistributives”.

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, que ha donat la benvinguda a la mesura anunciada per Moreno, ha defensat que aquesta política dona lloc a una “sana competència fiscal” que considera “bona per a Espanya”.

Per la seva part, la portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ha rebutjat que ha titllat de “subhasta populista”, i ha instat el president andalús a no referir-se a Catalunya, després que Moreno expressés la seva voluntat d’atraure empreses establertes a Catalunya amb aquest canvi fiscal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.