El govern d’Aran demana que l’aranès sigui llengua vehicular a les escoles

La síndica de la vall ha alertat que l'ús social de l'aranès no arriba al 20% i que està infrafinançat

La síndica d'Aran, Maria Vergés

Foto: @conselharan

El govern de la Vall d’Aran ha traslladat al Parlament de Catalunya la petició formal de modificar la nova llei sobre el català per tal que l’aranès torni a ser llengua vehicular a les escoles de la comarca. La síndica d’Aran, Maria Vergés, ha destacat en una reunió telemàtica amb els grups parlamentaris que la normativa aprovada per la Cambra catalana elimina el caràcter vehicular de l’aranès, la llengua que fins ara s’utilitzava en els centres educatius de la vall.

Vergés ha demanat als partits el seu vot favorable a la modificació legislativa que proposa el govern d’Aran per tal de “garantir la seguretat jurídica” de l’aranès i, en aquest sentit, ha alertat que l’ús social de la llengua no arriba al 20%. La síndica ha afirmat que l’aranès es troba infrafinançat, i ha assenyalat que les competències del Conselh Generau en aquest àmbit estan “laminades i compartides” amb la Generalitat.

El Ple del Conselh Generau d’Aran ja va aprovar el passat 8 de juliol, amb el suport explícit de la comunitat educativa aranesa, una declaració institucional de l’equip de govern per sol·licitar a l’executiu de la Generalitat i al Parlament la modificació immediata de la normativa sobre el català a les escoles.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari