La reforma de la Rambla arrenca el proper 3 d’octubre a Colom

La primera fase durarà uns divuit mesos i s'allargarà la Rambla per obrir-la al mar amb una nova plaça

Recreación de la futura Rambla a la altura de Colom

Les obres a la Rambla de Barcelona començaran d’aquí a dues setmanes, el dilluns 3 d’octubre, a partir del tram Colom-Santa Madrona. Ho ha avançat aquest matí l’alcaldessa, Ada Colau, al programa Fora de plató, de Televisió Espanyola.

En aquesta primera fase, que durarà uns divuit mesos fins a principis del 2024, s’allargarà la Rambla per obrir-la al mar amb una nova plaça, i es modificarà el traçat de l’avinguda de les Drassanes. En total s’hi invertiran uns 10 milions d’euros.

Durant les obres no s’ocuparan simultàniament els dos costats de la Rambla per garantir els desplaçaments a peu, en bicicleta, dels veïns, d’emergències i del transport públic.

El paviment serà una de les novetats principals en aquest tram i en tota la futura Rambla. Ja no hi haurà més asfalt, i el nou paviment serà de peces de diferents formats de pedra natural, que cobrirà tot l’espai de l’eix.

Hi haurà prop d’un centenar d’arbres, 21 dels quals seran nous, i els escocells seran més amples i se’n millorarà el subsol. S’instal·laran més de 100 bancs, i l’enllumenat s’unificarà amb un únic disseny més simple i funcional.

Pel que fa a la circulació, també s’aplicarà el model previst per a tota la remodelació. Hi haurà un sol carril per banda que admetran les bicicletes i autobusos, la distribució urbana de mercaderies, els vehicles de serveis i l’accés als aparcaments i estaran restringits al trànsit veïnal, tal com ja passa avui dia en sentit ascendent.

El de Colom-Santa Madrona serà el primer dels cinc àmbits previstos en la transformació de la Rambla. Els altres s’executaran més endavant i són: Santa Madrona-Arc del Teatre, Arc del Teatre-Liceu, Liceu-Portaferrissa i Portaferrissa-Canaletes. El pressupost total del projecte és de 44,56 milions d’euros.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.