La Fiscalia sol·licita un any d’inhabilitació per a Serret per desobediència

El ministeri públic també reclama una multa de 12.000 euros per a l'exconsellera

  L'exconsellera i actual diputada d'ERC, Meritxell Serret

  La Fiscalia demana una pena d’un any d’inhabilitació especial per a càrrec públic i una multa de 12.000 euros per a l’exconsellera i actual diputada d’ERC Meritxell Serret, per un presumpte delicte de desobediència greu relacionat amb el referèndum de l’1-O. Serret va tornar de Bèlgica el març del 2021 i va comparèixer davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, qui la va deixar en llibertat acusada de desobeir el Tribunal Constitucional.

  A parer del ministeri públic, Serret “coneixia perfectament la il·legalitat de les decisions que s’estaven prenent, que les mateixes ignoraven per complet els mandats del Tribunal Constitucional, i que s’estaven destinant fons públics a uns fins manifestament delictius”.

  La Fiscalia també assenyala que l’exconsellera d’Agricultura “en execució del pla acordat i plenament conscient de la notòria il·legalitat de la seva manera de procedir, va intervenir en l’adopció d’algunes decisions executives per garantir la realització del referèndum il·legal”. Ara, cal esperar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obri judici contra Serret.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides