El Govern crearà una empresa energètica pública a l’octubre

El president Pere Aragonès ha anunciat la mesura durant la Climate Week NYC a Nova York

Pere Aragonès a Nova York

La Generalitat de Catalunya impulsarà el 4 d’octubre l’empresa energètica pública. El primer que es proposen és cobrir de plaques solars els 1.500 edificis que té l’administració. També invertirà en projectes de renovables, juntament amb els ajuntaments.

El mateix president Pere Aragonès ha anunciat la proposta en la Setmana del Clima de Nova York, on ha assistit acompanyat de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

L’energètica pública proveirà electricitat a l’administració i a comunitats energètiques locals, però no a particulars. En primer lloc, es marquen com a objectiu que la Generalitat pugui ser autosuficient; i que el 2030 tingui coberts amb plaques solars tots els terrats i teulades.

Ara és el principal consumidor d’energia de Catalunya, en gasta el 2% del total. Des de Nova York, Aragonès ha destacat que permetrà estalviar la factura. “Tindrà un impacte directe, que és d’estalvi important en què és la factura energètica de la Generalitat de Catalunya”, ha explicat.

I ha afegit que “en el darrer any, l’augment de l’ús d’energia ha crescut un 9%, però s’ha doblat el cost”, i que aquesta nova mesura “permetrà obtenir-ho a un cost molt més baix”. La posada en marxa s’aprovarà el 4 d’octubre, i estarà operativa en dos mesos.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides