Desconvocada la vaga de neteja a Barcelona per la Mercè 2022

Acord entre el sindicat convocant i les empreses del servei per al cobrament dels retards salarials

Vaga de neteja a Barcelona

Finalment, no hi haurà vaga de neteja a Barcelona durant les Festes de la Mercè 2022. El sindicat UGT ha decidit desconvocar l’aturada de cinc dies que havia notificat al Departament de Treball entre el 21 i el 26 de setembre, coincidint amb la Festa Major. L’aturada havia d’afectar la neteja viària, la retirada d’escombraries i també el manteniment del clavegueram.

El sindicat UGT, el majoritari de les quatre empreses de la contracta de neteja (FCC, Sorigué, Prezero i Urbaser), ha desconvocat la protesta després que aquestes últimes s’hagin avingut a avançar els diners dels increments de l’IPC pactats per al 2021 i 2022, tal com també els reclamava l’Ajuntament de Barcelona. Concretament, l’acord entre sindicat i empreses preveu que els treballadors cobrin al setembre el 6% de la revisió salarial i a l’octubre el 2,5%.

El retorn de l’increment de l’IPC ha estat la clau del conflicte laboral. Per això, el govern plantejarà a la Comissió d’Ecologia i Urbanisme d’aquest dimarts la reinterpretació d’una clàusula del contracte de neteja perquè les empreses puguin rebre més diners de l’Ajuntament. D’aquesta manera seria més fàcil pagar aquests retards. La qüestió es votarà en el proper ple municipal, el 30 de setembre.

Els treballadors feia temps que anunciaven mobilitzacions si no cobraven aquests imports. De fet, el mes d’abril ja es va desconvocar in extremis una vaga de sis dies. En aquest pacte, es va acordar que les empreses pagarien l’increment de l’IPC dels anys 2019, 2020, 2021 i 2022. Fins ara, els treballadors havien cobrat els dels anys 2019 i 2020, però l’import dels dos últims anys l’havien de percebre al final del mes de juliol i no va ser així.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

NOTES ESPECIALS

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.