CCOO anticipa una tardor de mobilitzacions

Unai Sordo diu que "els vells dogmes neoliberals s'estan ensorrant"

El secretari general del sindicat CCOO, Unai Sordo, ha declarat que “si no hi ha mobilitzacions contundents” aquesta tardor, serà complicat que la patronal es torni a asseure a negociar. Unai Sordo afirma que és necessària la “coordinació europea” per a fer front a la crisi de salaris actual. El dirigent de CCOO es posiciona, d’aquesta manera, en la línia del que ha defensat en els últims dies la Confederació Europea de Sindicats (CES).

Unai Sordo, en l’entrevista d’EgunOn Bizkaia de Radio Popular, ha recordat que la CES ha demanat sortir al carrer i en un comunicat alertava sobre com “la inacció o les respostes equivocades” poden tenir “conseqüències catastròfiques” en l’economia fels ciutadans. En aquest context, per a Sordo “les mobilitzacions s’han de vincular als convenis col·lectius“.

El secretari general de Comissions ha reconegut que “no és realista demanar una pujada del 10% en totes les empreses de manera immediata”, i ha defensat la “clàusula de revisió” plantejada pels sindicats. Sordo ha explicat que aquesta clàusula permetria recuperar “gradualment” el poder adquisitiu perdut pels treballadors en els pròxims anys. El secretari general de CCOO ha afirmat que amb aquesta mesura que plantegen, no veu risc d’inflació.

Sordo defensa que “a Espanya cal plantejar una reforma estructural sobre els beneficis empresarials i les rendes que procedeixen de fonts diferents dels salaris”. El líder sindical ha recordat que les empreses paguen menys imposats pels seus beneficis que els treballadors pels seus salaris, “en termes percentuals”.

El líder sindical ha assenyalat que “hi ha molt de mite” sobre si les empreses podrien deixar de tributar al país si es graven els seus beneficis. Sordo ha puntualitzat que si bé “els paradisos fiscals són un problema” no és tan senzill tributar en ells, i que ha “els vells dogmes neoliberals s’estan ensorrant”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari