Detecten el primer positiu de virus del Nil a persones a Catalunya

La malaltia es contagia normalment mitjançant la picada d'un mosquit comú

Mosquit comú (James Gathany, Pixnio)
Mosquit comú (James Gathany, Pixnio).

La Conselleria de Salut ha confirmat el primer cas del virus del Nil a persones a Catalunya, concretament a Reus (Tarragona), aquest divendres, 16 de setembre. També hi ha un cas sospitós a la regió sanitària del Camp de Tarragona.

La febre del Nil occidental és una malaltia infecciosa generada per un virus de la família dels Flavivirus, a la qual també pertany l’encefalitis japonesa. És una zoonosi, una malaltia que es transmet dels animals als humans, normalment per la picada d’un mosquit comú.

De símptomes lleus fins a encefalitis

Salut ha informat que després de la detecció d’aquests casos han dut a terme una inspecció entomològica per determinar la presència de mosquits vectors als llocs en els quals han pogut estar les persones afectades.

El virus del Nil és un virus que utilitza àcid ribonucleic (ARN) com a material genètic. “El 80% de les persones que passa el virus ni s’assabenta. Un 20% té febre -un quadre viral molt alt-, i una de cada 150 persones passa una encefalitis o meningitis”, ha explicat Pere Domingo, internista i membre del servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona), a El Periódico de Catalunya.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.