‘Està passant’ costarà aquest curs 114.000 euros més i emetrà uns 40 capítols menys a TV3

La CCMA ha contractat el programa de la productora de Toni Soler per prop de 1,8 milions d’euros i aquesta temporada desapareix de la graella dels divendres

Toni Soler parlant de la Diada, a 'Està passant', malgrat que el director de TV3 diu que la política es limitarà als informatius

Toni Soler ha fet un negoci rodó amb el programa de TV3 Està passant que realitza la seva productora Minoria Absoluta. Està passant costarà la temporada 2022-2023 a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) un total de 1.920.449,06  euros. D’aquesta quantitat 1.783.019,06 euros corresponen al contracte perquè Minoria Absoluta faci els capítols d’aquest curs i 137.430 euros són els costos tècnics de lloguer de grua i pantalles led que assumeix la CCMA. El contracte costa 113.909,94 euros més que el de la temporada anterior. Aquest augment de cost vindrà acompanyat per l’emissió per TV3 d’una quarantena de capítols menys d’Està passant que els que es van passar la temporada passada.

La temporada passada, TV3 va emetre Està passant cada dia de dilluns a divendres, de 20:15 hores a 21 hores. Els espectadors van poder veure 203 capítols. Els que s’emetien de dilluns a dijous eren en directe mentre que el del divendres era una recopilació de fragments emesos la resta de la setmana. Està passant va estrenar la seva sisena temporada el passat 5 de setembre. Aquest curs, però, el programa només s’emetrà per TV3 de dilluns a dijous i el divendres el seu espai a la graella l’ocuparà Tot són problemes, un altre programa humorístic protagonitzat per Juliana Canet, Serapi Soler i Patrick Urbano, que s’estrena avui.

Divendres de la setmana passada, Està passant va celebrar la seva edició número 1.000 amb un programa especial i el resum setmanal es va penjar al seu portal d’Internet. Si es manté la dinàmica de penjar al web el programa de Millors moment d’Està passant, és evident que la seva audiència serà molt inferior a la que tenia els divendres de la temporada passada quan s’emetia per TV3. Els millors moments dels programes de cada setmana ja es poden veure als capítols que s’han penjat al portal d’Està passant de dilluns a dijous.

Minoria Absoluta, però, no pot deixar d’enregistrar el programa de resum setmanal ja que si fes la desproporció entre el cost dels capítols de la temporada passada i els actuals seria molt gran. Cada capítol d’Està passant de la temporada 2021-2022 va costar a la CCMA una mitjana de 9.000 euros. Si es deixés d’enregistrar el dels millors moments, el cost mitjà de cada capítol de la temporada actual s’enfilaria fins a quasi 12.000 euros.

La Comissió de Control de la CCMA al Parlament es reuneix avui i abordarà la programació de TV3 del nou curs i el cost d’alguns dels seus programes més destacats. L’oposició també plantejarà a la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, i el director de TV3, Sigfrid Gras, perquè han renovat programes com Està passant, quan tots dos van anunciar que es limitaria la presència de la política als espais informatius de TV3. El programa que dirigeix i presenta Toni Soler és descaradament favorable a la independència de Catalunya i connecta durant la seva emissió amb el presentador del TN vespre que els avança els temes d’actualitat que s’hi tractaran.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides