El cas Inipro, més a prop del judici en concloure una instrucció de nou anys

La Fiscalia demana 5 anys de presó; la CUP, 13; i l’Ajuntament, 14; per a l’exalcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona
Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona va ordenar el passat 5 d’agost l’enviament de les actuacions sobre el cas Inipro a l’Audiència Provincial de Tarragona perquè les assigni a la secció penal corresponent, una decisió que tanca una fase d’instrucció iniciada fa nou anys arran d’una denúncia de la CUP, publiquen El Món i el Diari de Tarragona.

Aquest cas, sobre el presumpte desviament cap al PSC de fons públics corresponents al contracte signat amb Inipro per l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, afecta l’exalcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros. La Fiscalia demana per a ell cinc anys de presó per la presumpta comissió dels delictes de prevaricació, malversació de fons públics, frau, falsedat en document públic i falsedat en document mercantil.

Per la seva part, la CUP atribueix a l’exalcalde alteració de preus, subhastes i concursos públics, i abús en l’exercici de la funció pública, i demana per a ell 13 anys de presó. La petició de pena de l’Ajuntament, com a acusació particular, és de 14 anys i 3 mesos. L’advocat defensor de Ballesteros, David Rocamora, no preveu que el judici oral se celebri abans de finals del 2023, recull el diari Més.

A banda de Ballesteros, es troben un pas més prop del judici diversos antics membres de la cúpula socialista a Tarragona, entre els quals l’exportaveu local Begoña Floria, l’exregidora Victòria Pelegrín i Antonio Muñoz, exgerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari