Montero descarta més rebaixes de l’IVA als aliments i topar la pujada d’hipoteques

La titular d'Hisenda defensa que la majoria dels productes de la cistella de la compra ja tenen un 4%

La portaveu del govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero
La portaveu del govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero

La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha descartat que el govern central aprovi una rebaixa de l’IVA de més productes alimentaris. En declaracions a Antena 3, recollides per Europs PressMontero ha afirmat que la majoria de productes de la cistella de la compra ja tenen un tipus superreduït d’aquest impost i que es concreta en el 4%. Montero ha defensat que l’IVA “és un impost indirecte, que té una reglamentació general”, i que “no podem aplicar permanentment de forma generalitzada una rebaixa fiscal a davant cada problema.”

María Jesús Montero defensa que una rebaixa de l’IVA de més productes alimentaris “implicaria que no tinguem capacitat d’ajudar a qui té més necessitats”, afegint que “moltes vegades se’ns demana que les mesures estiguin proporcionades als nivells de renda, i aquest impost no ho permet”.

La titular d’Hisenda també ha descartat posar temporalment un topall a la pujada de les hipoteques de tipis variable per a famílies vulnerables, tal com demana Podemos, soci de govern de l’executiu de Pedro Sánchez. La ministra ha assegurat que el govern de Sánchez està preocupat per la situació de les hipoteques i que per això ha fet un impost extraordinari a les entitats financeres. Montero ha afegit que la proposta de Podemos no s’ajusta al marc jurídic actual i que pot provocar problemes pels ciutadans que tenen hipoteques de tipus fix.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides