El BOE castellanitza el Pallars Jussà per Pajares de Yuso

Puigdemont carrega a les xarxes dient que és "un insult a la llengua catalana"

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat un seguit de noms de comarques catalanes, castellanitzant-ne la denominació. Així, a la comarca del Pallars Jussà la nomena com a Pajares de Yuso, al Pla d’Urgell l’anomena Plana de UrgelBajo Campo al Baix Camp, o La Tierra Alta a la Terra Alta.

Aquest fet ha provocat l’enuig de Carles Puigdemont, el qual a través de les xarxes socials ha afirmat que “l’insult a la llengua catalana i al seu estatus de llengua oficial (també dels topònims) és publicat al BOE. El govern falta al respecte d’una forma grotesca. Riure’s dels nostres mots és una forma de xenofòbia. Una ofensa oficial a la llengua de tot un poble”.

(Visited 143 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari