Badalona comptarà amb una unitat policial específica contra les ocupacions il·legals

Estarà formada per vuit agents i estarà operativa al llarg del pròxim mes de novembre

La Guàrdia Urbana de Badalona comptarà amb una nova unitat policial, la Unitat Domus, que treballarà específicament per combatre les ocupacions il·legals que es produeixen a la ciutat. Segons un comunicat de l’ajuntament badaloní, la nova unitat policial local treballarà de manera coordinada en la prevenció, la detecció i la intervenció en casos d’ocupació i es posarà al servei de la ciutadania un número de telèfon exclusiu per aquestes situacions.

En declaracions al programa Badalona Tres60 de Televisió de Badalona, l’alcalde de la ciutat, Rubén Guijarro, ha explicat que la Unitat Domus estarà formada per vuit agents i estarà operativa al llarg del pròxim mes de novembre, i segons ha avançat l’alcalde, tindrà entre les seves funcions la prevenció, la detecció i la intervenció en casos d’ocupació il·legals d’immobles. Així mateix, també prestarà assessorament a les persones que pateixin directament o indirecta les conseqüències de l’ocupació.

Els agents estaran en contacte permanent amb la ciutadania i amb els propietaris dels pisos, així com amb grans tenidors i fons immobiliaris. Igualment, operaran de manera coordinada amb els departaments municipals amb responsabilitats en aquesta matèria com ara Disciplina urbanística, Estadística, Convivència i Serveis socials, per tal de prestar un servei integral, així com altres institucions i cossos policials com Mossos d’Esquadra.

Segons les darreres dades aportades pel conseller del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, a la Mesa del Parlament el passat 15 de juliol, el nombre de denúncies rebudes pel Cos de Mossos d’Esquadra per usurpació i ocupació d’immobles durant l’any 2021 van ser de 7322 en el conjunt de Catalunya, de les quals 577 corresponen a Badalona. Amb aquestes dades, només la ciutat de Barcelona va superar Badalona en el nombre de denúncies per ocupacions.

En el mateix programa de Televisió de Badalona, l’alcalde també ha anunciat que es posarà al servei de la ciutadania un telèfon exclusiu per atendre aquests casos. Rubén Guijarro ha afegit que: “la seguretat és una prioritat d’aquest Govern municipal i és evident que les ocupacions il·legals, i les dades en aquest sentit són molt preocupants, generen inquietud i inseguretat entre la ciutadania. Amb aquesta nova unitat de la Guàrdia Urbana podrem oferir un servei integral i més proper als veïns i les veïnes amb l’objectiu de combatre millor aquest greu problema”.

(Visited 103 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari