‘Polònia’ i ‘Està passant’ costen 5,2 milions a la CCMA aquesta nova temporada

Minoria Absoluta, la productora de Toni Soler, ingressarà prop de 320.000 euros més que el curs passat per aquests dos programes de TV3

Òscar Andreu, Toni Soler i Magí García bufen les espelmes d'un pastís dels 1000 programes de 'Està passant', on hi ha una imatge de l'actuació policial l'1 d'octubre del 2017

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) pagarà a la productora Minoria Absoluta, de l’empresari audiovisual Toni Soler, un total de 5.172.010,45 euros pels contractes dels programes de TV3 Polònia i Està passant. A més, la CCMA es fa càrrec de les despeses pel lloguer de la grua i les pantalles led que es fan servir a Està passant per un valor de 137.430 euros. Minoria Absoluta sí que abona 60.000 euros a la CCMA per l’ús del seu plató a L’Hospitalet. El cost final dels dos programes d’aquesta factoria audiovisual per l’erari públic és, doncs, de 5.249.440,27 euros.

Els contractes firmats per la CCMA i Minoria Absoluta per fer aquests dos programes són més cars que els de la temporada passada. Està passant, que va començar la seva sisena temporada el passat 5 de setembre, costa 113.909,94 euros més que el curs 2021-2022, i Polònia costa 204.491,02 euros més. En total, Polònia i Està passant costen, per tant, 318.400,96 euros més que l’any passat.

No són els únics ingressos que obtindrà la productora de Toni Soler per les seves produccions per TV3. L’Espai del Proveïdor de la CCMA acaba de publicar que el 16 de juny va firmar un contracte amb Minoria Absoluta perquè realitzés un documental d’una hora de durada sobre Ramon Trias Fargas, polític que va ser president de Convergència Democràtica de Catalunya i conseller d’Economia i Finances dels governs de Jordi Pujol. Aquest documental, que s’ha de realitzar en vuit mesos, costa 83.829,82 euros. Els programes i documentals de Minoria Absoluta costaran a la televisió pública de la Generalitat un total de 5.333.270,19 euros.

Està passant va ser una aposta personal de l’aleshores director de TV3, Vicent Sanchis. El seu substitut, Sigfrid Gras, va dir que limitaria la presència de política als espais informatius de la cadena. Algú va interpretar que propostes d’humor ideològic partidista com Està passant no tindrien cabuda en aquesta nova filosofia de TV3, però el programa ha renovat una temporada més i els que el fan es repartiran més de cent mil euros més. L’aposta ideològica del programa de Toni Soler no ha canviat. Divendres 9 de setembre, Està passant va arribar al seu programa número 1.000. Ho van celebrar amb un pastís que portava una imatge de la policia intentant evitar una votació en el referèndum sobre la independència de Catalunya convocat pel govern de Carles Puigdemont l’1 d’octubre del 2017. Una imatge que Soler va definir com “policies espanyols colpejant catalans”. “Chicos, con vosotros empezó todo”, va dir bo i rient. I continuarà, com a mínim, fins el juny de l’any que ve.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides