Josep Borrell demana continuar “alimentant” l’Exèrcit ucraïnès

El cap de la diplomàcia europea delega, quan sigui el moment, l'inici de les converses de pau a Putin

Josep Borrell

L’alt representant per a la Política Exterior de la Unió Europea, Josep Borrell, ha advertit que “no és moment de defallir” en el suport a Ucraïna perquè la contraofensiva del seu exèrcit està tenint “més èxit de l’esperat”. “Això demostra que l’estratègia que hem seguit des del principi és la bona i que cal continuar aplicant-la”, ha dit Borrell en una sessió de preguntes a l’alt representant al ple de l’Eurocambra.

“Qui podria haver pensat al principi de la guerra que l’exèrcit rus estaria a la defensiva i retrocedint?”, ha afegit Borrell, que ha subratllat que cal continuar donant suport militar a Ucraïna. “Les guerres es guanyen amb armes”, ha defensat.

A més, l’alt representant ha dit que les sancions europees tindran “conseqüències molt greus en la capacitat militar russa” perquè part del seu equipament militar està fet a Occident o té components de marques europees. “Rússia té una dependència tecnològica del 45% de la tecnologia europea”, ha assenyalat.

Sobre les possibles futures negociacions de pau, Borrell ha confiat que puguin ser “com abans millor”, però “no de qualsevol manera”. “Les negociacions de pau en una guerra no es produeixen ni per casualitat ni per un miracle. Es produeixen quan les circumstàncies ho permeten i hi ha voluntat per part de l’agressor”, delegant l’inici de les mateixes a Vladímir Putin.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides