L’ANC es reuneix per separat amb cada soci de govern

La portaveu Plaja dona a entendre que ha conegut per l’anunci de l’entitat independentista la trobada a part amb el vicepresident Puigneró

El president Pere Aragonès, acompanyat pel vicepresident Jordi Puigneró i la consellera Laura Vilagrà

Els dos socis de govern de la Generalitat, ERC i Junts, es reuneixen per separat amb l’ANC aquest dimarts, segons ha confirmat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del consell executiu.

Plaja ha mirat de treure importància a aquest fet, afirmant que “no hi ha res estrany”, però ha indicat que la trobada del president Pere Aragonès amb l’ANC, Òmnium Cultural i l’AMI ja estava prevista en l’agenda, mentre que ha donat a entendre que ha conegut per un anunci de l’ANC la trobada entre els representants d’aquesta entitat amb el vicepresident Jordi Puigneró, la figura principal de Junts a l’executiu català.

La portaveu ha afegit posteriorment, preguntada pel seu coneixement de l’agenda de Puigneró, que, si ho havia entès bé, es tracta d’una reunió “bilateral” i “privada” de la qual ha dit que “no tinc l’hora concreta”, i que, això sí, Aragonès i Puigneró n’havien parlat.

A més, Plaja ha afirmat que les reunions que mantindran per separat Aragonès i Puigneró són “de naturalesa diferent”, però que allò que se’n desprengui ho compartiran amb tots els membres del govern de la Generalitat.

A la reunió d’Aragonès amb els dirigents de les principals entitats del procés independentista, només està prevista la presència d’un altre membre del govern, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

Aquestes trobades s’han conegut després que la darrera Diada s’evidenciés la divisó del moviment independentista i, sobretot, l’enfrontament obert de l’ANC amb ERC i el sector d’aquest partit al govern, que encapçala el president Aragonès.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari