L’ANC crida a celebrar eleccions per l’immobilisme d’Aragonès

Vilagrà respon a Feliu: "Tothom sap que no es donen les condicions" per fer una DUI el 2023

Dolors Feliu, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)
Dolors Feliu, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

La reunió del president Pere Aragonès amb l’ANC, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència ha tornat a evidenciar la divergència d’estratègies dins de l’independentisme, tot just dos dies després de la manifestació de la Diada.

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, ha assenyalat després de la trobada que no hi ha més camí que unes noves eleccions després de constatar la posició “immobilista” del president de la Generalitat. “No ha tocat ni una sola coma del seu discurs”, ha remarcat Feliu, que ha insistit en la via de la llista cívica com a eina de pressió als partits.

Abans de la reunió, Feliu ha avançat que proposaria a Aragonès, institucions i als partits que la declaració d’independència de Catalunya es faci efectiva en el segon semestre del 2023, coincidint amb la presidència d’Espanya del Consell d’Europa.

Una proposta que la consellera de la presidència, Laura Vilagrà, ja ha descartat de ple en la compareixença posterior a la reunió. Vilagrà, que també era a la reunió, li ha contestat a l’ANC que “és evident que avui no es donen les condicions per tirar endavant” la proposta “que l’Assemblea ha fet a correcuita abans d’entrar al Palau de la Generalitat”, i que “això ho sap tothom”.

D’altra banda, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró es demarca del cop de porta del president a la proposta de l’Assemblea de proclamar una DUI el 2023 i assegura que la valoració de Vilagrà no és la del Govern, sinó només la de Presidència.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari