ERC frustra al Parlament una ILP que demanava activar la DUI

L'abstenció dels republicans i el vot en contra del PSC, decisius a la Mesa després que un informe dels lletrats recomanés rebutjar la iniciativa

La Mesa del Parlament, aquest dimarts, 13 de setembre del 2022

La Mesa del Parlament ha rebutjat aquest dimarts la tramitació d’una iniciativa legislativa popular (ILP) que demanava activar la declaració unilateral d’independència (DUI). Aquest intent, que ha rebut el suport de Junts i la CUP a la Mesa, ha estat frustrat pels vots de les dues principals forces a la cambra catalana: ERC s’ha abstingut i el PSC ha votat en contra.

Fonts parlamentàries citades per Europa Press indiquen que, segons un informe dels lletrats de la cambra, aquesta iniciativa no complia els requisits per a ser admesa, donat que demanava exercir unes competències que depassen les que preveu la llei catalana d’ILP. ERC ha justificat la seva postura indicant que la proposta no s’havia d’admetre per l’existència d’un problema tècnic.

Sis dones membres del Consell per la República, l’entitat independentista privada creada per l’expresident Carles Puigdemont, van promoure aquesta iniciativa per activar una DUI que el mateix Puigdemont va dir l’octubre del 2017 que deixava suspesa.

La Mesa del Parlament ja va alertar les promotores inicialment que l’havien de rectificar la proposta perquè no hi havien inclòs un articulat.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari