Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional desmantellen un grup criminal que robava en empreses i domicilis

Els lladres cometien els robatoris en comarques de la Catalunya Central, l'entorn metropolità, Girona i Tarragona

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de les regions metropolitana sud i central, conjuntament amb la Brigada Local de Policia Judicial de la Policia Nacional de Sant Adrià del Besòs, han desarticulat un grup criminal dedicat als delictes contra el patrimoni, tant en domicilis com en empreses. Durant la investigació s’han pogut detenir tres homes per la seva pertinença a aquest grup criminal, presumptament autors de diversos robatoris amb força en empreses i domicilis. Però la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

En un comunicat dels Mossos, s’informa que la investigació es va iniciar el passat mes de març quan agents de la Policia Nacional van detenir una persona, fet que va permetre conèixer quatre robatoris amb força en empreses i, paral·lelament, els Mossos d’Esquadra van identificar una sèrie de persones com a presumptes autors de diversos robatoris amb força.

Els robatoris van ser inicialment en empreses per mitjà del mètode del butró, que tenien característiques coincidents pel que fa al modus operandi utilitzat. Els policies van centrar la investigació en un grup criminal i van constatar que van canviar la seva activitat de robatoris a empreses a d’altres comesos en habitatges. Donat que sobre l’acció d’aquest grup criminal hi havia agents, tant de Mossos com de la Policia Nacional, es va establir un equip conjunt de treball (ECI) per continuar les indagacions.

La investigació ha posat en relleu que el grup era molt actiu i que tenia un abast territorial considerable, ja que operaven tant en comarques de l’entorn metropolità de Barcelona com a la Catalunya Central i a les demarcacions de Tarragona o Girona. A hores d’ara els investigadors els relacionen amb almenys quinze robatoris, cinc en empreses i deu en domicilis, a les següents localitats: Olesa de Montserrat, Sant Fruitós del Bages, Esparreguera, Navàs, Calafell, Sant Andreu de Llavaneres, Masnou, Creixell i Palamós.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides