‘El Búnquer’ de Catalunya Ràdio duplica els ‘puta Espanya’ en la segona setmana d’emissió

La presidenta de la CCMA, Rosa Romà, que va dir que acabaria amb aquests insults, haurà de donar explicacions de la seva reiteració divendres al Parlament

'El Búnquer', del dimarts 6 de setembre, on es va emetre la nota gravada d'un oient que va cridar 'puta Espanya'

El programa El Búnquer que Catalunya Ràdio emet de dilluns a divendres, de 21 a 22 hores, ha duplicat els “puta España” que inclouen les notes d’àudio dels seus oients. A la primera setmana de la nova temporada, aquest programa -que fan Lluís Jutglar (Peyu), Jair Domínguez i Neus Rossell– el “puta Espanya” habitual en El Búnquer el curs anterior va sonar un cop. El va cridar l’1 de setembre un oient que es va presentar com Víctor, de Menorca. A la segona setmana, El Búnquer ha inclòs dos “puta Espanya”, tots dos a càrrec d’oients que no van ser identificats.

Les notes d’àudio estan enregistrades. Per tant, són els responsables del programa els que decideixen quins s’emeten i si es donen a conèixer els noms dels oients que les envien. Bona part de les notes de veu que s’han emès a El Búnquer aquesta temporada estan tallades abans que els oients s’acomiadin. És possible que el festival d’insults a Espanya sigui més gran que el que acaba sortint per antena.

Quan el menorquí Víctor va cridar “puta Espanya” el passat 1 de setembre es va escoltar una remor a l’estudi i Peyu va dir “això de puta Espanya…”. Jair Domínguez el va interrompre: “Al tantu el que dius”. I Peyu va seguir: “…vull dir que està bé però jo quasi bé potser començaria a dir “puta Catalunya”, segons com. Podem posar-ho de moda també i dir “puta Catalunya”. Ho dic perquè així els altres s’han de callar”. Els responsables d’El Búnquer sabien, però, que al cap d’una estona emetrien una altra trucada en què Ferran, de Deltebre, s’acomiadaria cridant “puta Catalunya vella”. El públic ho va rebre amb aplaudiments i Peyu va fer veure que se sorprenia: “Ho acabava de dir i mira!”.

A la segona setmana d’El Búnquer de la temporada 2022-2023 no hi ha hagut cap “puta Catalunya”, ni vella ni nova. En canvi, sí que hi ha hagut dos “puta Espanya”. Davant del primer insult, emès el dimarts 6 de setembre, Peyu va reaccionar dient “Tranquils!”. Després d’escoltar el segon, el dijous 8 de setembre, va fer com si res i va continuar amb el programa.

Rosa Romà, la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al Parlament, de la qual depèn Catalunya Ràdio, va dir, en la seva primera compareixença davant la comissió de control d’aquest organisme al Parlament que acabaria amb insults com “puta Espanya” i altres vulneracions del Llibre d’Estil de l’entitat que dirigeix. L’oposició li ho recordarà en la reunió d’aquesta comissió prevista pel divendres 16 de setembre. Intervindrà el dia que s’acabarà la tercera setmana d’El Búnquer d’aquesta temporada. Caldrà veure quants “puta Espanya” han decidir incorporar-hi els que el fan.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.