Per què la família és el primer per a la premsa laportista?

Joan Laporta, amb el seu fitxatge estrella, Robert Lewandowski

Quan Joan Laporta va encunyar la frase, imperible i històrica, sobre la necessitat de governar el Barça “com si fos una empresa familiar” no pretenia una lectura que contingués cap eufemisme.

Té en nòmina Marta Segú, la seva cosina, com a directora de la Fundació; la seva germana Maite Laporta, per a vigilar el compliance officer, Sergi Atienza (un altre que és com de la família); i corre pel club la figura del seu germà Xavier, que es mou entre els passadissos sempre amb alguna cosa interessant a fer, preferentment ocupat en rematar aquests molts contractes que, per ordre de la presidència, s’han de resoldre correctament, segons el criteri i els interessos d’aquesta àrea totpoderosa.

Ara s’ha unit a aquest clan, també com a extern, un dels fills de Laporta, Guillem, segons ha revelat amb tota mena de detall el diari ABC amb la ploma del seu col·laborador Salvador Sostres: “…i en nom de Marcos Alonso va negociar amb el Barça Raúl Verdú, exjugador de les categories inferiors de l’Espanyol i soci del fill Guillem de Joan Laporta a l’agència de representació de Futbolistes Top Level Football 77, constituïda per tots dos el 18 de juliol passat i amb domicili al número 1 de carrer Extremadura de Sant Joan Despí”.

Apel·lar a certa prudència en el comportament i conducta de la directiva i dels executius del club, o més concretament al codi ètic del FC Barcelona, sona com de broma i a disbarat quan el cap de família i president, Joan Laporta, se’n va de festa a Tel-Aviv per celebrar la comissió de deu milions que s’ha embutxacat Pini Zahavi, el representant de Robert Lewandowski, exsoci de Laporta, amic i col·laborador professional, pel traspàs.

En general, a la premsa, tan crítica amb un altre tipus de coses -especialment activa i concentrada a l’administració de l’anterior junta directiva-, li sembla bé com es gestionen ara aquestes operacions que, com algunes palanques i altres actuacions de Laporta i del seu estret cercle, queden a casa. Deu ser perquè prefereixen aquest tipus de calidesa i sintonia que atorga el parentiu. La família sempre és el primer l’entorn mediàtic del president.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides