L’himne “xarnego” d’Alizzz contra la “burgesia intel·lectual” independentista

El productor i cantant ha carregat contra l'avantguarda de la cultura en català amb el seu nou èxit ‘Què passa, nen?’

Alizzz interpreta ‘Què passa, nen?' (YouTube)
Alizzz interpreta ‘Què passa, nen?' (YouTube).

A poc temps de la Diada de Catalunya, el productor i cantant Alizzz ha publicat ‘Què passa, nen?’, una nova cançó, la primera en català, que és un himne “charnego” contra la “burgesia intel·lectual” independentista. Avui, 10 de setembre, a les 14.00 hores el videoclip ja és número 26 en tendències a YouTube i ha obtingut 35.550 visualitzacions i 3.033 m’agrada.

“Soc un txoni, un ignorant, un xarnego de perifèria. Rodalies feta merda. A Enderrock no em poden veure”, ha expressat a la seva cançó. L’èxit ha arribat just després que el sistema de trens de Rodalies hagi col·lapsat, la qual cosa és un gran problema per als habitants de les ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona.

“Rosalía i Estopa són del Baix Llobregat”

A la lletra, Alizzz critica a l’avantguarda de la cultura en català: “Anem per davant al sud de la ciutat. Vosaltres soneu avorrits i estirats. Em portaré a ‘Castefa’ (Castelldefels) tres Grammys cada any. Rosalía i Estopa són del Baix Llobregat”, ha recordat orgullós. Al seu perfil de Twitter mostra una imatge del còmic Edu Soto caracteritzat com El Neng de Castefa, personatge dels programes de Buenafuente que concentrava tots els prejudicis sobre els habitants de la perifèria de la capital catalana.

Alizzz va explicar la seva filosofia de vida al llibre col·lectiu ‘Making Fluss’: “Sóc d’una família de currelas en la qual el treball és una cosa súper important a la vida. És una cosa que odiava del meu pare, que sempre ha estat  massa currant, i això feia que de petit no ho veiés massa. El típic que no entens fins que et fas més gran, quan t’adones que ets igual. O pitjor. Al final em prenia el treball com ell, encara que ell es dediqués a arreglar camions i jo a fer música. Ho tinc inculcat, no és voluntari”.

(Visited 892 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari