Querella de Sandro Rosell contra la trama parapolicial de l’operació Catalunya

L’expresident del Barça porta als jutjats Villarejo i l’agregat de l’FBI a l’ambaixada dels EUA

Rosell al programa 'Lo de Évole'

L’expresident de FC Barcelona Sandro Rosell ha presentat a l’Audiència Nacional una querella pels delictes d’organització criminal, denúncia falsa, detenció il·legal i falsedat en document oficial per part d’un funcionari pública contra la trama parapolicial de la denominada operació Catalunya, revela El Periódico.

Rosell, entre altres, es dirigeix als tribunals contra l’excomissari José Manuel Villarejo, home clau de la trama parapolicial ordida contra l’independentisme català pel ministeri de l’Interior durant l’etapa del ministre Jorge Fernández Díaz, l’exinspector Antonio Giménez Raso, l’excap policial d’afers interns Marcelino Martín-Blas, i també contra l’agregat de l’FBI a l’ambaixada dels EUA a Madrid l’any 2015, Marc L. Varri, a qui considera pròxim a Villarejo.

L’expresident blaugrana atribueix els gairebé dos anys que va passar en presó preventiva, abans del judici del qual va resultar absolt, a un pla d’aquesta trama per investigar-lo i perjudicar-lo. El fet de ser president del Barça i que alguns “responsables de les clavegueres el consideraven pròxim a l’independentisme”, segons un fragment de la querella revelat per El Periódico, “va posar el querellant en el punt de mira de l’esmentat entramat delictiu”, sosté Rosell.

La querella, segons la mateixa informació, es basa en publicacions periodístiques sobre la trama de l’operació Catalunya, entre les quals els àudios de converses, difosos pel digital El Món, en els quals l’exlíder del PP català i senadora Alicia Sánchez-Camacho destacava que la família Rosell va ser una de les fundadores de Convergència i reclamava a Villarejo que investigués l’expresident del Barça. No obstant això, la querella no es dirigeix contra Sánchez-Camacho, i deixa en mans del jutge que remeti el cas al Tribunal Suprem, per la condició d’aforada de la senadora.

(Visited 96 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari