Mor la reina Elisabet II als 96 anys, després de set dècades de regnat

El seu fill, el príncep Carles, serà coronat rei en les pròximes hores

La reina d'Anglaterra, Elisabet II
La reina d'Anglaterra, Elisabet II

Foto: Casa Reial britànica

La reina Elisabet II d’Anglaterra ha mort aquest dijous, 8 de setembre, al seu castell de Balmoral, als 96 anys d’edat. La monarca va complir el passat mes de febrer set dècades de regnat, convertint-se en la reina amb el regnat més llarg del Regne Unit i el segon del món.

Les alarmes sobre l’estat de salut d’Elisabet II s’han disparat sobre tot aquest matí, arran d’una nota del Palau de Buckingham que informava que “després d’un examen mèdic fet aquest matí, els metges de la Reina estan preocupats per la salut de Sa Majestat i han recomanat que romangui sota supervisió mèdica”. Finalment, unes hores més tard, la Casa Reial britànica ha anunciat que la monarca ha mort “pacíficament”.

Elisabet II va aparèixer públicament dimarts passat, per rebre la nova primera ministra del Regne Unit, Liz Truss, i encarregar-li la formació del Govern. Després de la seva mort, el seu fill, el príncep Carles, serà coronat rei en les pròximes hores. Tant el president del Govern central, Pedro Sánchez, com el de la Generalitat, Pere Aragonès, han expressat a través de Twitter el seu condol, i han destacat la rellevància històrica de la monarca.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari