Lesmes critica la desjudicialització del procés perquè pot causar “una fugida de la llei”

El president del CGPJ considera que podria causar la sensació "d'impunitat" de persones amb "influència política"

  El president del Tribunal Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes

  Foto: Poder Judicial

  El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha carregat contra la desjudicialització del procés independentista i ha destacat la importància del “respecte” pel Dret i per les decisions judicials. Durant el seu discurs amb motiu de l’inici de l’any judicial, Lesmes ha criticat les mesures destinades a “neutralitzar” les sentències “que no són conformes a l’interès polític del moment” i ha posat com a exemple el “recent discurs polític que advoca, sense més precisions, per la desjudicialització, en referència als fets esdevinguts a Catalunya l’any 2017″.

  “Existeix el risc que, de materialitzar-se aquesta anunciada desjudicialització, el que s’acabi produint és una fugida de la llei o, cosa que és més greu encara, del principi d’igualtat en l’aplicació de la llei a tots els ciutadans”, ha asseverat el president del CGPJ, que ha assenyalat que la desjudicialització podria causar la sensació “d’impunitat” de determinades persones “pel simple fet de la seva capacitat d’influència política”.

  Es parla sense cap rubor de la necessitat de fugir dels jutges que garanteixen l’aplicació de la llei com a fórmula de solució pacífica i ordenada de les controvèrsies, com si anessin aquests els que haguessin provocat els conflictes amb les seves actuacions en defensa de la legalitat”, ha lamentat Lesmes. En referència al procés, el president del CGPJ ha reivindicat la tasca dels jutges espanyols “en defensa de l’ordre constitucional i de la nostra democràcia, garantint la supremacia de les lleis i el seu compliment”.

  (Visited 87 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari