L’Ajuntament de Portbou recomana als veïns no beure aigua de l’aixeta

Un camió cisterna abasteix la població des d'aquest cap de setmana, fins que la situació es resolgui

El pantà que abasteix els veïns de Portbou

Foto: Ajuntament de Portbou

Els veïns de Portbou (Alt Empordà) no poden consumir aigua de l’aixeta per recomanació del consistori, ja que s’hi ha trobat una concentració de determinats valors superiors als límits establerts. Segons ha informat la companyia Agbar, s’han detectat una alta concentració de terbolesa, ferro i manganès, així com la presència d’una microalga que hauria aparegut per la manca de pluges i les altes temperatures d’aquest estiu.

L’Ajuntament del municipi ha recomanat als ciutadans no beure ni cuinar amb aigua de l’aixeta, i des d’aquest cap de setmana un camió cisterna reparteix aigua per abastir els veïns, fins que la situació es solucioni. Segons ha explicat l’alcalde de Portbou, Xavier Barranco, Salut va avisar el consistori de les anomalies detectades i, encara que “els informes de les analítiques no diuen que l’aigua no sigui potable”, es va optar per recomanar a la població que no la consumissin.

Barranco ha assenyalat que tot va començar quan van detectar una avaria en la captació del pantà, a mitjan de juliol, i que llavors es va fer “una reparació d’urgència”. “Quan es va comprovar que l’aigua estava correcta, es va reconnectar al pantà i vam desconnectar la dessaladora d’osmosi que tenim per fer-hi manteniment”, ha indicat. El 30 d’agost va detectar-se l’anomalia en determinats valors de l’aigua, i “això ha provocat que el circuit de potabilització de l’aigua hagi col·lapsat”, ha conclòs l’alcalde de Portbou.

(Visited 137 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari