La UGT es desmarca de l’acord que permet obrir els comerços de Barcelona en festius

El sindicat ha denunciat diverses empreses per incomplir el pacte i obligar els empleats a treballar aquests dies

    Botiga Zara al Passeig de Gràcia de Barcelona

    Foto: Google Maps

    La UGT es desmarcarà finalment de l’acord al qual els sindicats van arribar amb l’Ajuntament de Barcelona i la patronal per regular l’obertura dels comerços de les zones més turístiques de la ciutat els dies festius. Segons ha avançat Betevé, el sindicat ha pres aquesta decisió arran dels reiterats incompliments per part de les grans empreses de les condicions establertes, principalment per no respectar la voluntarietat dels festius.

    En aquest sentit, la UGT assegura que la meitat de les empreses ha incomplert el pacte i que moltes han obligat els empleats a anar a treballar aquests dies. De fet, el secretari general de la Federació de Comerç de la UGT, Òscar López, ha explicat al mitjà esmentat que el sindicat ha denunciat a Inspecció de Treball empreses com Uniqlo, Zara, Adidas, Foot Locker, Celio i Party Fiesta per aquest motiu.

    López ha assenyalat que el consistori barceloní és qui hauria de vetllar pel compliment del pacte i ha lamentat que no hagi sigut així: “La Guàrdia Urbana ha de fer inspeccions i, si els establiments no compleixen, no se’ls ha de deixar obrir en diumenges o festius“, ha considerat. La UGT demanarà en la reunió d’aquest dimecres a la tarda amb els signants del pacte que s’anul·li l’acord, mentre que des de CCOO, el secretari general de la Federació de Serveis, Ramon González, apunta que “s’ha de valorar amb calma el balanç” de l’acord sobre els horaris comercials.

    (Visited 64 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari