La Fiscalia veu en decadència la “militància radical” a Catalunya

La memòria sobre l'any 2021 destaca l'abandonament de l'acció directa per part del "moviment violent independentista català"

Tall a la Meridiana

La Fiscalia General de l’Estat ha conclòs, en la seva memòria sobre l’any 2021, que “decau la militància radical” per part del que denomina “moviment violent independentista català”, el qual descriu com la “xarxa genuïna, coordinada i dinàmica” que va sorgir a partir del 2017, vinculada amb l’1-O.

Aquest informe anual sosté que l’activitat d’aquest sector de l’independentisme català, al qual atribueix “violència als carrers majoritàriament de baixa intensitat“, “ha decaigut al mateix ritme que la militància radical ha anat abandonant l’acció directa“.

A més, descriu el 2021 com un any amb escassa activitat violenta per part de “l’independentisme radical i violent” en comparació amb els anteriors, fet que relaciona amb la crisi sanitària causada per la pandèmia de la covid-19.

La memòria del 2021 destaca el “manteniment d’accions simbòliques“, com el tall de l’avinguda Meridiana de Barcelona i les protestes en ponts de la xarxa viària, i recorda els sabotatges a radars per part del col·lectiu l’Estaca i les detencions de quatre persones el darrer aniversari de l’1-O.

La Fiscalia General de l’Estat, d’altra banda, alerta sobre un repunt dels actes violents relacionats amb l’independentisme al País Basc i Navarra.

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari