Aragonès demana a Sánchez acords que s’assemblin a una amnistia

El president insisteix que participarà "a molts actes de la Diada menys a un en concret"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que la taula de diàleg amb el govern central està centrada en la desjudicialització de la política. En aquest sentit, Aragonès ha demanat que hi hagi acords concrets amb el govern central abans de final d’any amb uns “resultats que s’assemblin al màxim a una amnistia”, que haurien d’aplicar-se als independentistes afectats judicialment i que encara no han passat pels tribunals.

El president Aragonès ha afirmat que no renuncia a la independència ni a l’autodeterminació, però que “cal temps per negociar i per enfortir l’independentisme”. En declaracions a Els matins de TV3, Pere Aragonès ha assegurat que “nosaltres hem fet una aposta que és forçar l’Estat a una negociació per resoldre el conflicte polític”.

Davant l’enfrontament que hi ha entre l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i ERC que ha portat al fet que cap conseller republicà participi en la manifestació de l’ANC a la Diada de l’11 de Setembre, Aragonès ha declarat que “jo participaré en molts actes de la Diada menys a un acte concret”, però ha animat a la participació ciutadana demanant que “la població ha de mobilitzar-se”.

Sobre les desavinences entre JxCat i ERC que tensen les relacions dins de l’executiu català, el president ha afirmat que “el que m’interessa és que tot el govern continuï centrat a governar”. I pel que fa a la suspensió de Laura Borràs com a presidenta del Parlament, Aragonès ha afirmat que “no és una qüestió entre dos socis de govern”, i que “la ciutadania ens demana que tothom assumeixi les seves responsabilitats”.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari