La Mesa del Parlament evita fixar cap termini per prendre una decisió sobre els assessors de Borràs

Ciutadans ha demanat el cessament dels sis treballadors, però l'òrgan parlamentari ho ha desestimat

  Reunió de la Mesa del Parlament

  Foto: @parlamentcat

  La suspensió de Laura Borràs com a presidenta del Parlament de Catalunya podria tenir també repercussions sobre els sis treballadors que l’acompanyaven i assessoraven i que, per ara, continuen treballant i cobrant encara que Borràs ja no exerceix les funcions de la presidència de la Cambra catalana. La Mesa del Parlament ha tractat aquest dimarts l’assumpte, però lluny de trobar una solució ha decidit que encara no prendrà cap decisió sobre el futur dels assessors.

  La vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, s’ha compromès a abordar-ho “amb tranquil·litat” i tenint en compte “les connotacions polítiques que comporta” la gestió d’aquesta situació, que s’haurà de tractar “a diversos nivells”. Els assessors en qüestió tenen retribucions entre 3.400 i 6.300 euros mensuals, i el grup parlamentari de Ciutadans va registrar un escrit demanant a la Mesa el cessament dels sis treballadors, una petició que l’òrgan ha desestimat.

  Segons indica la Mesa, només es poden cessar els empleats “si hi ha cessament del càrrec”, fet que no s’ha donat en la suspensió de Borràs. La formació taronja ha criticat la decisió de la Mesa, i ha anunciat que presentaran una petició de reconsideració a aquesta decisió. En una roda de premsa al Parlament, el líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha qualificat la situació com quelcom “absolutament inaudit” i l’ha relacionat amb la voluntat, a parer seu, de “no treure dels seus llocs” les persones a qui “van col·locar”.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.