El govern català reclama adaptar la Llei d’Enjudiciament Criminal al dictamen no vinculant favorable a Junqueras

La Generalitat planteja a l'executiu central un compromís per "reparar danys" i la difusió del text del comitè de Drets Humans de l'ONU

El president Pere Aragonès, en la reunió del consell executiu del 6 de setembre del 2022

El govern de la Generalitat de Catalunya ha reclamat al govern d’Espanya que modifiqui la Llei d’Enjudiciament Criminal per adaptar-la al contingut del dictamen no vinculant del comitè de Drets Humans de l’ONU que afirma que Espanya va violar els drets polítics d’Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva quan els va suspendre de les seves funcions públiques sense sentència judicial condemnatòria, després que fossin processats pel delicte de rebel·lió.

En la roda de premsa posterior a la reunió del govern d’aquest dimarts, la portaveu Patrícia Plaja ha comunicat que el govern català exigeix “un compromís polític per reparar els danys”, i també que s’articuli un “mecanisme processal” per a “la bona execució dels dictàmens”.

A més, l’executiu que presideix Pere Aragonès vol que el govern central faci la màxima difusió del contingut del dictamen del comitè de Drets Humans de l’ONU, conegut dimecres de la setmana passada. També per boca de Plaja, ha cridat el govern de Pedro Sánchez perquè “mogui fitxa” amb mesures “de caràcter immediat”, ja que considera que “la pilota és a la seva teulada”.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari