Laura Borràs porta al Constitucional la seva suspensió com a presidenta del Parlament

Junts rebutja presentar un nom alternatiu per encapçalar la cambra catalana

La presidenta del Parlament i líder de Junts, Laura Borràs

La líder de Junts, Laura Borràs, portarà la seva suspensió com a presidenta del Parlament de Catalunya al Tribunal Constitucional (TC). El portaveu de Junts, Josep Rius ha presentat aquesta decisió com l’obertura de “la via internacional”, ja que la interposició d’un recurs d’empara al TC serà, previsiblement, el pas previ -i necessari- per portar el cas al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg.

Rius, que ha comparegut després de l’executiva de Junts, també ha insistit que no presentarà cap candidat alternatiu per substituir Borràs a la presidència de la cambra catalana. De fet, ha recordat que és el que van fer quan Quim Torra va ser inhabilitat com a president de la Generalitat.

El portaveu de Junts, a més, ha comunicat que promouran una reforma exprés del reglament del Parlament basada en la resolució del comitè de Drets Humans de l’ONU, coneguda la setmana passada, segons la qual els drets polítics de l’exvicepresident Oriol Junqueras, i dels exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull van ser violats quan van ser suspesos com a diputats per haver estat processats pel delicte de rebel·lió.

(Visited 152 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari