Turull vol “reconduir” el rumb del Govern català en comptes de donar “un cop de porta”

El secretari general de Junts ha defensat que cal prendre una decisió després del debat de política general, que es celebra en dues setmanes aproximadament

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, a Blanes
El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, a Blanes.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha denunciat que ERC no està complint l’acord de govern i ha assegurat que vol “intentar reconduir” el rumb de l’executiu de Pere Aragonès abans que fer “un cop de porta” i abandonar-lo. “Tal com funcionem ara no podem continuar“, ha advertit.

Turull ha defensat que cal prendre una decisió després del debat de política general, que es celebra en dues setmanes aproximadament. Ha acusat de l’incompliment a la manca d’una direcció estratègica independentista per valorar els acords.

ERC, aliat del Govern central

El dirigent postconvergent ha recordat que ja ha passat el termini de dos anys que van signar amb ERC per veure algun fruit de la taula de diàleg amb el Govern del PSOE i Unidas Podemos, on Junts no hi participa. “Segons l’acord de govern, ha d’estar constituïda per persones que garanteixin la transversalitat de l’independentisme. Però de sobte només hi poden anar membres del Govern”, ha assenyalat Turull.

“Es va dir que la taula era per parlar d’amnistia i autodeterminació i els anuncis són més propis d’una comissió bilateral”, ha expressat. Turull ha criticat a ERC per no “aprofitar la debilitat del Govern espanyol a nivell parlamentari”: “Moltes votacions a Madrid en lloc d’ajudar-nos a avançar cap a la independència ens estan buidant de contingut l’autogovern”.

(Visited 65 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari