La CCMA avala que una periodista de Catalunya Ràdio presenti un acte independentista a Manresa

Nati Adell, corresponsal de l’emissora pública a la Catalunya Central, modera una trobada d’Òmnium Cultural, malgrat que el Llibre d’Estil de la Corporació ho prohibeix

La periodista de Catalunya Ràdio Nati Adell, presentant l'acte que va organitzar Òmnium Cultural a Manresa, aquest dijous 1 de setembre

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha tolerat que la corresponsal de Catalunya Ràdio a la Catalunya Central, Nati Adell, presentés i moderés aquest dijous 1 de setembre a Manresa un acte organitzat per la plataforma independentista Òmnium Cultural. El comportament d’Adell vulnera el Llibre d’Estil de la CCMA  que, en el seu apartat dedicat a “Expressions públiques dels professionals de la CCMA” recorda que “no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans”. A més, aclareix que “els nostres professionals compleixen aquestes normes quan participen en blogs, xarxes socials i altres formes de divulgació de continguts, tant sota el paraigua dels nostres dominis com en espais aliens o personals. També quan expressen la seva opinió en articles periodístics, tertúlies o entrevistes en altres mitjans, entre d’altres”.

EL TRIANGLE va advertir, el passat dimarts 30 d’agost, que Òmnium Cultural Bages-Moianès havia anunciat la celebració de l’acte “CatalanGate, democràcia vigilada” a la seva seu de Manresa amb la periodista de Catalunya Ràdio com a presentadora-moderadora. Hi havien de participar Xavier Antich, president d’Òmnium Cultural; David Casellas, advocat que defensa les persones que van denunciar l’actuació dels membres de la Guàrdia Civil que van impedir l’1 d’octubre del 2017 que es votés a l’Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada en el referèndum per la independència de Catalunya; Bruno Pérez, expert en ciberseguretat i habitual col·laborador del programa Tot es mou, de TV3; i Sílvia Sanfeliu, secretària de Cultura d’ERC a Manresa, que va ser citada a declarar per haver participat en el tall de l’autopista A-7 a La Jonquera, el novembre del 2019, en la mobilització de protesta contra la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O.

La nova presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, va anunciar, en la seva presentació a la comissió de control d’aquest organisme al Parlament, que vetllaria pel compliment del seu Llibre d’Estil per part dels professionals de TV3 i Catalunya Ràdio. No ho fa. La diputada socialista Beatriz Silva va presentar abans de les vacances una pregunta per escrit a la presidenta del Consell de Govern de la CCMA en què demana “quines mesures correctives ha adoptat la CCMA perquè els presentadors i presentadores de la casa observin l’obligació que tenen de respectar el llibre d’estil”.

No només és Nati Adell qui ha vulnerat -no se sap si gratuïtament o cobrant- el Llibre d’Estil de la CCMA. EL TRIANGLE també va informar que Elisabet Ventura, directora de Comunicació i Relacions Institucionals de la CCMA, va culminar amb un “Visca Catalunya Lliure!”, un tuit en què aplaudia el pregó que va fer el periodista Quico Sallés, el 27 d’agost, a la sala de plens de l’ajuntament de Manresa per inaugurar la Festa Major de la ciutat.

Romà ho tindrà difícil per justificar aquest menyspreu pel Llibre d’Estil de la Corporació que presideix quan prepari la resposta a la diputada Beatriz Silva.

(Visited 221 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari