La marxa de Jordi Cuixart a Suïssa agreuja la crisi d’Òmium Cultural

Continua el degoteig de socis que es donen de baixa de l’entitat mentre l’ex-president bloqueja a Twitter els que critiquen que se n'hagi anat de Catalunya

Captura de pantalla de Jordi Cuixart bloquejant un seguidor de Twitter i acte en què va cedir la presidència d'Òmnium a Xavier Antich

La marxa de Jordi Cuixart a Suïssa ha agreujat la crisi interna que pateix des de fa mesos Òmnium Cultural, l’entitat que va presidir fins el 26 de febrer passat. L’allau de crítiques que ha rebut per part de socis i ex-socis d’Òmnium ha fet que optés per bloquejar molts usuaris a Twitter, fet que han denunciat alguns d’ells, els darrers dies. Un fil iniciat per Montse Forga, ex-dirigent d’Òmnium Cultural al Gironès, ha donat peu a que molts tuitaires anunciessin que trenquen el carnet de l’entitat que ara presideix Xavier Antich o les raons per les quals ho van fer temps enrere.

Forga explica en el seu missatge que Jordi Cuixart ha deixat de seguir-la i que vol dedicar-li alguns comentaris. Afirma que va acceptar entrar a la Junta d’Òmnium Gironès perquè “m’ho vau demanar i em vaig creure i deixar atrapar pel discurs d’una gran dona, la Muriel”. “Un cop dins, m’hi vaig quedar activament en els moments més difícils perquè em vaig creure el teu discurs que (deies) agafava el testimoni d’Ella, clarament i indubtablement independentista i el teu esforç inesgotable per sumar totes les forces independentistes malgrat com sempre prioritzaven els seus ressentiments entre elles”, afirma però afegeix que “vaig marxar quan vau perdre aquest rumb i aquests objectius, amb dolor i decepció… però en silenci per no tacar allò bo que encara fèieu”. L’ex-dirigent gironina d’Òmnium acaba dient que les actuacions recents de l’entitat i Cuixart fan que “ha arribat l’hora de deixar de callar”.

Nombrosos usuaris de Twitter donen la raó a Forga i afirmen que també han deixat o deixaran Òmnium pels motius que explica en el seu fil. Andreu Sot escriu “fes-me pensar que em doni de baixa i deixi de pagar la quota”. Lo Forner diu que “Fa temps que vull fer un escrit per baixar del carro i els teus arguments son precisos. Em sap greu haver lluitat contra tot per acabar decebut i enganyat, no ens mereixem aquesta casta d’aquí ni d’allà” i Dolors Mias que està “totalment d’acord amb el que dius. Jo ja m’he donat de baixa d’Omnium, perquè m’he sentit enganyada i decebuda”. “Fa uns mesos, jo també em vaig donar de baixa”, assegura Quillat11 i Joan Fernández dona per acabada la seva etapa a l’entitat: “Saps què et dic, que m’ho has fet repensar. Vaig veure com patíeu i el desgast que hi patíeu, em vaig treure d’unes coses per poder aportar uns calers a Òmnium. Ara sembla que tot agafa un altre rumb. No me’n penedeixo però fins aquí hem arribat plegats”. Entre les nombroses persones que afirmen que es van donar o es donaran de baixa hi ha qui, malgrat les queixes, continua a l’entitat. És el cas d’Elisa Aixalà: “Tot i compartir el teu fil, encara no m’he donat de baixa, faré confiança a aquesta junta tan poc votada, i els demano per començar transparència amb el número de socis ( al corrent de pagament)”.

Les queixes pels boquejos de Cuixart als usuaris van acompanyades de dures crítiques per la seva decisió d’instal·lar-se a Suïssa. L’ex-president d’Òmnium ha explicat que ho fa per necessitats de la seva empresa, Aranow, i que ho aprofitarà per internacionalitzar la campanya per la independència de Catalunya. Aquest argument no convenç usuaris de Twitter com Adesiara, que considera “La marxa a Suïssa, una oportunitat empresarial. Res a dir, però per molts un trist final”, o Fina López: “A mi m’ha blocat, ja saps, per allò de “qui diu les veritats, perd les amistats… veritat Jordi Cuixart?”. Eva Bach és més dràstica: “Una immensa decepció en Jordi Cuixart. D’aquests que parlen molt, i molt bé, però que l’hora de la veritat no són capaços de fer res que no sigui pel seu bé. Per Sant Joan vaig fer una petita foguera amb els seus llibres. A casa no llegim traïdors”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.