Espanya tanca el pitjor mes d’agost per a l’atur en tres anys

La xifra d’aturats s’incrementa en més de 40.000 persones i la d’afiliats es redueix en 190.000, però Espanya tanca l’agost amb més aturats des del 2008

Oficina de treball
Oficina de treball

Espanya ha tancat el mes passat amb les pitjors dades d’atur i d’afiliació a la seguretat d’un mes d’agost des del 2019, i la xifra total d’aturats s’ha tornat a situar per sobre dels 2,9 milions de persones.

El Ministeri de Treball i Seguretat Social ha informat aquest divendres que agost s’ha tancat amb 40.428 aturats més a les llistes del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i 189.963 afiliats menys.

Les dades negatives a l’agost són habituals, per la finalització de la temporada d’estiu, a diferència del revés registrat el passat mes de juliol. L’any passat, es van destruir els llocs de treball de 118,004 persones, i el 2020 es van crear 6.822. El 2019, la destrucció d’ocupació va acumular 212.984 pèrdues de llocs de feina.

Ara, Espanya suma 20,15 milions d’afiliats a la Seguretat Social -677.277 més que fa un any- i 2,92 milions de persones aturades, la millor xifra de tancament d’un mes d’agost des del 2008. 409.675 persones menys es troben aturades que al final de l’agost del 2021.

Segons les dades oficials, la destrucció de llocs de treball ha afectat l’agost d’enguany tots els sectors i els règims laborals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.