El Govern de la Generalitat i el Consell per la República, de bracet en l’organització de la Diada a Bèlgica

Òmnium Cultural no intervé en uns actes on participen l’ANC, Junts, ERC i la CUP i que inclouen una concentració per cantar els Segadors davant un Manneken Pis vestit de rabadà a Brussel·les

Cartell que anuncia les activitats organitzades a Bèlgica amb motiu de la Diada amb el suport del Consell per la República i el govern de la Generalitat

El Consell per la República Catalana i la Delegació del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea col·laboren en l’organització de diversos actes a Bèlgica amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. En aquests actes hi participen els partits i plataformes que formen el sanedrí independentista, llevat d’Òmniun Cultural. Hi col·laboren, a més dels organismes que presideixen Carles Puigdemont i Pere Aragonès, l’Assemblea Nacional Catalana, Esquerra Republicana de Catalunya, Junts, la Joventut Nacionalista de Catalunya, el Casal Català de Brussel·les i el partit nacionalista flamenc Vlaamse Volksbeweging.

El primer d’aquests actes tindrà lloc el proper dimarts 6 de setembre a l’Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la Unió Europea, a Brussel·les. Consistirà en una recepció institucional i la inauguració de l’exposició “Catalunya amb Europa 1982-2022”. Hi assistiran la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, el director general de Difusió, Ignasi Genovès, el representant del Govern davant la UE, Gorka Knörr, i el comissari de la mostra, Casimir de Dalmau, ex-responsable del Patronat Català pro Europa a la capital belga.

Dos dies després, el Consell per la República Catalana emetrà pel seu canal de youtube una conferència sobre el Marquès de Rubí a càrrec de l’historiador i ex-director general de Recerca de la Generalitat Francesc Xavier Hernández Cardona. El 10 de setembre tindrà lloc a Anvers un acte presentat com “homenatge de totes les formacions polítiques i culturals catalanes al Marquès de Rubí”. Josep Antoni de Rubí i Boixadós va ser un capità del regiment conegut com La Coronela i el 1714, com a virrei de Mallorca, va enviar combois de provisions a Barcelona trencant el setge que patia la ciutat per part de les tropes borbòniques.

Finalment, el dia 11, a les 13 hores, les organitzacions que impulsen aquests actes convoquen a una “trobada al davant del Manneken Pis vestit de rabadà per cantar tots junts Els Segadors”. Al cartell de promoció de totes aquestes activitats es demana als assistents a la cantada davant la petita estatueta del nin que pixa dalt d’una font del centre històric de Brussel·les que “no oblideu les senyeres!”.

El Consell per la República també ha convocat dos mobilitzacions al voltant del 1 d’octubre per recordar els cinc anys que han passat des de la celebració del referèndum que va convocar el govern de la Generalitat presidit per Puigdemont: una tancada als col·legis electorals on va haver-hi incidents el 2017 i un acte polític a l’Arc de Triomf, a Barcelona, en el qual intervindrà telemàticament el propi Puigdemont. A aquests actes no s’hi han sumat ni ERC ni el Govern de la Generalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.