Cambray assegura que cap escola aplicarà el 25% de castellà

La Generalitat ordena la mesura a 27 centres, afectats per sentències judicials o mesures cautelars

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat que cap escola ni institut català aplicarà durant el curs 2022-2023 el percentatge mínim del 25% de les classes en castellà, que fins ara s’aplicava en alguns centres per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La Generalitat ha donat aquesta instrucció, en concret, a 27 centres docents que aplicaven aquest percentatge: 10 dels quals afectats per mesures cautelars i 17 afectats per sentències judicials fermes.

L’ordre de la Generalitat es basa en la nova llei i el nou decret sobre l’ús de la llengua catalana a l’escola, un marc normatiu posterior a les sentències sobre el 25% que esgrimeix el govern català per no aplicar-les, i que el Tribunal Constitucional està examinant.

El passat mes de juliol, el TSJC va desestimar per primer cop una petició per aplicar el 25% en una aula, basant-se en el nou marc legal, i recentment ha rebutjat imposar el percentatge mitjançant una mesura cautelar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.