Borràs segueix suspesa de drets i deures com a presidenta del Parlament

La Mesa ha rebutjat la petició de reconsideració que demanava JxCat

Laura Borràs, presidenta suspesa del Parlament de Catalunya (CCMA)

Laura Borràs seguirà suspesa dels drets i deures com a presidenta del Parlament de Catalunya fins que sigui jutjada pel cas de la Institució de les Lletres catalanes. Així ho ha acordat la Mesa de la cambra amb els vots a favor del PSC, ERC i la CUP, després d’escoltar l’opinió de la Junta de Portaveus, la qual s’ha posicionat majoritàriament a favor de mantenir l’acord de suspensió adoptat per la Mesa a finals de juliol.

La decisió del màxim òrgan de govern de la cambra catalana ha decidit, de fet, no admetre a tràmit la petició de reconsideració que havia fet JxCat. En aquest sentit, l’acord de la Mesa s’ha pres amb el cot en contra de la secretària segona de l’òrgan, Aurora Madaula, de Junts.

En previsió que la Mesa mantindria la seva suspensió, Laura Borràs havia anunciat que demanaria empara al Tribunal Constitucional i que si aquest no li donava la raó, preveia portar el cas fins al Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Es dona la circumstància que Junts ha presentat el dictamen de l’ONU que donava la raó als líders independentistes que van ser suspesos dels drets polítics abans de ser sentenciats en el judici pel procés independentista, per demanar la reconsideració del cas de Borràs, però la Mesa no l’ha considerat.

La presidenta del Parlament de Catalunya està acusada de prevaricació i falsedat documental. El jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que instrueix la causa per les presumptes irregularitats comeses a la Institució de les Lletres Catalanes va comunicar l’obertura de judici oral a Laura Borràs a finals del passat mes de juliol, tot i que encara no està concretada la data.

En aquest context, l’article 25.4 del reglament de la cambra catalana disposa que s’ha d’acordar la suspensió immediata dels drets i deures d’un parlamentari quan esdevingui ferma la interlocutòria que obre un judici oral per delictes vinculats a la corrupció, i en aplicació d’aquest article la Mesa va decidir apartar Borràs de la presidència del Parlament.

(Visited 135 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari