‘Parlem’ fitxa per fer promoció el polèmic Elies Campo

L’activista independentista, coordinador del ‘CatalanGate’, intervé en un espot on s’afirma que ha format part de l’equip inicial de Telegram, empresa que no l’ha contractat mai

Elies Campo

Elias Campo, activista independentista i coordinador del 'CatalanGate', a l'espot de 'Parlem'

L’empresa del sector de les telecomunicacions Parlem ha fitxat el polèmic activista independentista expert en tecnologies digitals Elies Campo perquè intervingui en un dels seus nous espots de promoció. El vídeo publicitari, que emet TV3 des d’aquest dimarts 30 d’agost, comença amb una pregunta sobreimpressionada a la pantalla: “Perquè és la meva?”.  Una veu en off diu: “Elies Campo, investigador de Citizen Lab que ha destapat el CatalanGate, inversor tecnològic a Sillicon Valley. Ha format part de l’equip inicial de Whatsapp i Telegram”. Tot seguit, Campo afegeix: “I també sóc client de Parlem, perquè la seva tecnologia mai falla, estigui a Catalunya o a Califòrnia. I tu? Què més vols?”. Finalment, torna la veu en off per dir “Parlem, perquè és la nostra”.

Citizen Lab va fitxar Elies Campo l’1 de febrer d’aquest any després que hi col·laborés durant més d’un any i mig per preparar l’informe batejat com a CatalanGate, que aquest laboratori de tecnologia i drets humans de la Universitat de Toronto va publicar al seu web el 18 d’abril. Segons aquest informe, els telèfons de 65 persones partidàries de la independència de Catalunya haurien estat espiades amb els programaris maliciosos Pegasus i Candiru. Citizen Lab s’ha negat sistemàticament a que una comissió científica independent analitzi les dades a partir de les quals ha arribat a les seves conclusions. Campo es va encarregar de fer arribar a Citizen Lab els telèfons dels independentistes perquè fossin analitzats. L’endemà de la publicació de l’informe, Elisenda Paluzie, aleshores presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, va afirmar, en una roda de premsa a Brussel·les, que sense Elies Campo el CatalanGate no hauria estat possible. Les explicacions d’Elisenda Paluzie i diverses persones presumptament espiades en aquest cas sobre com se’n van assabentar que els seus telèfons havien estat atacats no coincideixen amb les informacions publicades per Citizen Lab.

Elies Campo explicava a totes les entrevistes a les quals se’l convidava en fer-se públic el CatalanGate que entre el setembre del 2015 i el desembre del 2021 va treballar com a responsable de Creixement, Partenariat i Desenvolupament de Negoci de l’empresa Telegram. Al vídeo de Parlem s’insisteix en la seva vinculació amb Telegram i, fins i tot, apareix el nom de l’empresa a la pantalla amb grans caracters. És mentida. EL TRIANGLE va contactar amb Remi Vaughn, portaveu de Telegram, que va explicar el següent: “El senyor Elies Campo mai ha estat empleat per Telegram en cap càrrec, i molt menys com a cap de res. El 2016 va fer algun treball voluntari i se li va concedir una adreça de correu electrònic temporal que després va ser revocada. Mai va rebre cap compensació monetària de Telegram i mai va signar cap contracte amb nosaltres”. Malgrat la contundència d’aquest desmentiment, Campo, que ha assegurat recentment que busca nous telèfons d’independentistes per veure si han ser espiats, manté als seus perfils de Linkedin i Twitter l’ocupació falsa a Telegram.

A més de l’espot de l’impostor Elies Campo, Parlem també ha fitxat l’economista Xavier Sala i Martín i l’entrenador del Girona Futbol Club, ‘Michel’ Sánchez perquè promocionin l’empresa amb dos vídeos de factura similar.

(Visited 292 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari