Nati Adell, redactora de Catalunya Ràdio, moderarà dijous a Manresa l’acte “CatalanGate, democràcia vigilada”

Es celebrarà al local dÒmnium Cultural i hi participaran el seu president, un advocat de “víctimes” de l’1-O i una dirigent d’ERC de Manresa investigada pel tall de l’AP-7 a La Jonquera

Acte 'CatalanGate, democràcia vigilada', organitzat per Òmnium Cultural a Tarragona, el 31 de maig

Nati Adell, corresponsal de Catalunya Ràdio a la Catalunya Central, serà l’encarregada de moderar l’acte “CatalanGate, democràcia vigilada” que Òmnium Cultural ha organitzat aquest dijous 1 de setembre a la seva seu de Manresa. Adell infringirà el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que, en el seu apartat dedicat a “Expressions públiques dels professionals de la CCMA” recorda que “no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans”. A més, aclareix que “els nostres professionals compleixen aquestes normes quan participen en blogs, xarxes socials i altres formes de divulgació de continguts, tant sota el paraigua dels nostres dominis com en espais aliens o personals. També quan expressen la seva opinió en articles periodístics, tertúlies o entrevistes en altres mitjans, entre d’altres”.

La parcialitat de l’acte d’Òmnium Cultural és evident. Forma part d’un cicle de xerrades centrades en denunciar el govern espanyol a qui consideren responsable del que anomenen CatalanGate, el suposat espionatge dels telèfons de 65 persones partidàries de la independència de Catalunya donat a conèixer, el passat 18 d’abril, per Citizen Lab, laboratori de tecnologia i drets humans de la Universitat de Toronto. Abans de l’estiu es van fer actes similars a Badalona, Lleida, Girona, Tarragona i la Universitat de Barcelona. Diversos periodistes han moderat aquests actes. El de dijous serà el primer que moderi una periodista de la CCMA.

Al cartell que promociona l’acte a les xarxes socials s’hi detalla que hi intervindran Xavier Antich, David Casellas, Bruno Pérez i Sílvia Sanfeliu. Antich és el president d’Òmnium Cultural. David Casellas és l’advocat que defensa les persones que van denunciar l’actuació dels membres de la Guàrdia Civil que van impedir l’1 d’octubre del 2017 que es votés a l’Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada en el referèndum per la independència de Catalunya. Bruno Pérez és un expert en ciberseguretat que col·labora en diversos mitjans de comunicació. Els dies 5 i 23 de maig va intervenir al programa Tot es mou, de TV3, per parlar de l’espionatge amb programes Pegasus i Predator, del qual Òmnium acusa al Govern espanyol. En la intervenció del 23 de maig portava un cridaner pin groc a la solapa. A Sílvia Sanfeliu la presenten al cartell d’aquest acte com “dramaturga i repressaliada”. És secretària de Cultura d’ERC a Manresa, va ocupar el número 16 de la candidatura d’aquest partit a l’elecció municipal en aquesta ciutat el 2019 i va ser citada a declarar per haver participat en el tall de l’autopista A-7 a La Jonquera, el novembre del 2019, en la mobilització de protesta contra la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O.

Abans de ser corresponsal de Catalunya Ràdio a la Catalunya Central, Nati Adell ho va ser a Terrassa i va dirigir i presentar el programa “Economia i empresa” a Catalunya Informació durant 5 temporades.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.