ERC pretén enfortir-se avançant el seu congrés

La cúpula del partit es renovarà el 6 de novembre i l’estratègia, a principis del 2023

Junqueras i Rovira, en un acte d'ERC

L’executiva d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha proposat avançar l’inici del congrés del partit al 6 de novembre amb la intenció d’enfortir la seva organització per afrontar els “reptes del país”, segons ha anunciat en un comunicat aquest dilluns.

Si el consell nacional hi dona el vistiplau el pròxim 17 de setembre, la principal formació política del govern de la Generalitat, en concret, celebrarà una primera votació el 6 de novembre per renovar la seva direcció.

A principis del 2023, quan s’havia previst l’inici del congrés, se celebrarà només la sessió plenària en el marc de la qual es posaran al dia els documents estratègics d’ERC.

El partit que lidera Oriol Junqueras, d’aquesta manera, pretén formar una direcció amb “experiència” i “lideratges consolidats”, i renovar-se “per adaptar-se al moment actual”. Precisament, tant Junqueras com la número dos del partit, Marta Rovira, han expressat la seva disposició per presentar-se com a màxims dirigents.

El comunicat sobre el pròxim congrés d’ERC es coneix en un context de tensió amb el seu soci de govern a la Generalitat, Junts, per la manca de progressos de l’independentisme, la participació de l’executiu català en la taula de diàleg amb el govern d’Espanya i la suspensió de la líder de Junts, Laura Borràs, com a presidenta del Parlament.

(Visited 128 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari