ERC pretén enfortir-se avançant el seu congrés

La cúpula del partit es renovarà el 6 de novembre i l’estratègia, a principis del 2023

Junqueras i Rovira, en un acte d'ERC

L’executiva d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha proposat avançar l’inici del congrés del partit al 6 de novembre amb la intenció d’enfortir la seva organització per afrontar els “reptes del país”, segons ha anunciat en un comunicat aquest dilluns.

Si el consell nacional hi dona el vistiplau el pròxim 17 de setembre, la principal formació política del govern de la Generalitat, en concret, celebrarà una primera votació el 6 de novembre per renovar la seva direcció.

A principis del 2023, quan s’havia previst l’inici del congrés, se celebrarà només la sessió plenària en el marc de la qual es posaran al dia els documents estratègics d’ERC.

El partit que lidera Oriol Junqueras, d’aquesta manera, pretén formar una direcció amb “experiència” i “lideratges consolidats”, i renovar-se “per adaptar-se al moment actual”. Precisament, tant Junqueras com la número dos del partit, Marta Rovira, han expressat la seva disposició per presentar-se com a màxims dirigents.

El comunicat sobre el pròxim congrés d’ERC es coneix en un context de tensió amb el seu soci de govern a la Generalitat, Junts, per la manca de progressos de l’independentisme, la participació de l’executiu català en la taula de diàleg amb el govern d’Espanya i la suspensió de la líder de Junts, Laura Borràs, com a presidenta del Parlament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.