El sindicat USPAC dels Mossos denuncia la reserva de places per a dones

L'organització considera que la mesura "genera un estigma" i que han de prevaldre els mèrits

Mosses de l'ARRO

Foto: @mossos

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC), un dels sindicats majoritaris en el cos de Mossos d’Esquadra, ha presentat una demanda contra la reserva del 40% de les places per a dones en els concursos de promoció interna. En un comunicat, el sindicat apunta que “han de prevaldre els principis de mèrit i capacitat, independentment que siguin dones o homes”.

USPAC considera que aquesta reserva “genera un estigma per a les dones, que poden arribar a ser vistes com ‘les mosses de quota‘”, i per això ha presentat una denúncia contra les primeres bases de promoció interna on s’ha aplicat aquesta reserva. A més, ha destacat que “el que sí que és necessari són mesures de conciliació laboral i familiar per a tots, dones i homes”.

D’altra banda, el sindicat ha criticat que es tingui en compte el biaix de gènere a l’hora d’atorgar recompenses i distincions als agents, i ha demanat un canvi en el sistema d’assignacions perquè “es valori realment aquelles actuacions meritòries, tant de dones com d’homes, sense cap mena de quota”.

Una mesura “incongruent”

El portaveu d’USPAC, Albert Palacio, ha considerat que el pla del govern de la Generalitat sobre la reserva de quotes és “incongruent” i una mesura “de cara a la galeria”. En declaracions a RAC1, ha assegurat que “la immensa de les nostres afiliades no hi estan d’acord perquè no volen sentir-se mosses de quota”.

“Ens basem en mèrits i capacitats, tant per promoció com per accedir-hi. Creiem que en la nostra feina, i en totes les altres, han d’estar els millors“, ha manifestat Palacio. Preguntat per com podria augmentar el nombre de dones al cos, el portaveu del sindicat ha apel·lat  a la conciliació laboral i familiar, i ha assenyalat que cal que ser mares “no els hi dificulti”.

(Visited 140 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari