‘El Búnquer’ torna avui a Catalunya Ràdio precedit per un anunci polèmic que parla de “Puta Espanya i Puta Catalunya”

Desconcert entre els seguidors del programa de Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell per la inclusió del doble insult en el missatge de promoció de l’inici de la nova temporada

Tuit de Jair Domínguez anunciant l'inici de la nova temporada d'El búnquer, aquest dilluns 29 d'agost

El programa El Búnquer comença avui la seva tercera temporada a Catalunya Ràdio. En les dues temporades anteriors ha rebut nombroses crítiques per l’ús freqüent de l’expressió “puta Espanya” per part dels presentadors –Lluís Jutglar (Peyu), Jair Domínguez i Neus Rossell– i dels oients que hi enviaven notes de veu. El passat dijous 25, Domínguez va pujar un missatge al seu canal de Twitter amb el text següent: “Comencem dilluns. Tercera temporada. Puta Espanya i Puta Catalunya”. Peyu va reuitejar aquest missatge. Neus Rossell, que no el va retuitejar, havia penjat dos dies abans la mateixa fotografia que va utilitzar Domínguez en el seu post i el text “Va, que comenci ja! El Búnquer”.

Que Jair Domínguez inclogui l’expressió ‘Puta Catalunya’ al costat de la tradicional ‘Puta Espanya’ ha desconcertat a molts dels seus seguidors. I en té uns 105.000. Es pregunten el perquè d’aquesta decisió i intueixen diverses raons. “Lo de puta Catalunya és una imposició de la nova direcció?”, demana @c_d_Jordi. Jair Domínguez li va contestar “Lo de puta Catalunya és perquè a més de ser el meu estimat país també és un dels que més pena carda del món”. El seu argument no va convèncer molts dels seus seguidors. Meritxell Piqué estava indignada: “Jair, tu hi has contribuït fent mofa de la mala gestió política en tots aquests anys. Bé que t’has apuntat al carro de la risa fàcil per anestesiar la ciutadania… I ara ens dius que puta Catalunya? No t’equivoquis, si de cas, puta tu. És la teva brossa, te n’encuides tu”. Dominguez s’ha endut uns quants insultes en aquest fil de Twitter. També la seva mare.

Gerard li pregunta si s’ha fet equidistant. “Erkiquistant!!, afegeix @Toni Rouge 77, referint-se a Esquerra Republicana. En la mateixa línia, L’Escalenc li suggereix: “Jair, millor puta Ñ i putos Erkis”. “Això de puta Catalunya és per compensar?”, elucubra Salvador Parron. “No voldria pensar que us han picat la cresta… Puta madrid i puta espanya”, escriu @jorpegui. UnTalMarcvs té la seva explicación: “Puta Catalunya perquè els autonomistes no s’enfadin”. Hi ha seguidors que, com Metro3001, mostren la seva estranyesa: “Quina falta de respecte, Jair… És putaspaña i Visca Catalunya, tio… Que ets nou per aquí…?”. I n’hi ha que s’enfaden tant que diuen que el blocaran a Twitter. És el cas de David 2B: “Puta Catalunya? OK, blocat, siau”.

El Búnquer torna, doncs, avui, precedit per la polèmica de la novetat del ‘puta Catalunya’. I ho fa una hora abans que la temporada anterior. Catalunya Ràdio l’emetrà de dilluns a divendres de les 9 a les 10 de la nit i en farà una reemissió a les 2 de la matinada. És poc previsible que a les notes de veu que els oients hi enviïn hi incloguin un “puta Catalunya” al costat del “puta Espanya” amb què s’acomiadaven molts d’ells en les dues temporades anteriors del programa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides