Moren per la calor 150.000 quilos de musclos al Delta de l’Ebre

El Govern de Pere Aragonès va anunciar que traslladarà la sorra que s'acumula en la Badia del Fangar per garantir la circulació de l'aigua

Recollint la captura a la Badia del Fangar, Delta de l'Ebre (Wikimedia Commons)
Recollint la captura a la Badia del Fangar, Delta de l'Ebre (Wikimedia Commons).

Després de sis setmanes temperatures altes a la mar, fins als 30 graus, els productors calculen que han mort 150.000 quilos de la collita de musclo a la badia del Fangar, al Delta de l’Ebre. Tampoc ha resistit el milió de quilos de cries que estava preparat per a la pròxima campanya. Això ha provocat un cost addicional de 1’5 milions d’euros.

La Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l’Ebre (Fepromodel) ha demanat que s’actuï ràpidament per garantir la circulació de l’aigua. Ha reclamat que es reobri la bocana de la badia, on s’acumula sorra a un ritme de tancament de prop de 25 metres cada any.

Reobrir la bocana de la badia

El Govern de Pere Aragonès va anunciar a principis d’aquest 2022 que dragarà la bocana de la badia per traslladar la sorra que s’acumula progressivament. El Pla estatal de protecció del Delta inclou actuacions en aquest sentit.

Els musclos moren quan passen més de deu dies seguits a més de 28 graus. La collita d’ostres ha resistit, perquè aquesta espècie aguanta millor les elevades temperatures.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides